Iso moro Jedisoftilta!

Me olemme 6 hengen terveydenhuollon ytimessä toimiva IT-yritys. Tarinamme alkoi osana isompaa tiimiä julkisomisteisessa ICTtalossa, jossa rakentelimme innokkaina integraatioita terveydenhuollon tietojärjestelmien välille. Kokemusta karttui vuosi toisensa perään ja kykyjen kehittyessä vastuu sekä erityisesti työkuorma alkoi kasvaa välillä yli-inhimilliselle tasolle. Olimme kaikki toteutusportaan ukkoja ja porukalla laskimme istuvamme jokainen keskimäärin 40 palaverissa viikossa. Näiden palaverien välissä ja pääasiassa niiden aikana pyrimme hoitamaan suunnitellut toteutukset.

Rakensimme siis tuolloin ja yhä nykyäänkin sovittimia ja pieniä sovelluksia terveydenhuollon eri tietojärjestelmien välille.

Eräänä talvisena päivänä 2020, kesken tiimipalaverin alkoi kyteä idea, jonka lämpimään hehkuun päätimme neljän kollegan voimin puhaltaa voimaa. Heräsi ajatus oman firman perustamisesta ja uudenlaisen oravanpyörän rakentamisesta. Yrityksemme isä, Mauri, toimi tien näyttäjänä ja raivasi valomiekallaan reitin läpi byrokraattisen viidakon sekä valoi meihin muihin rohkeutta irtisanoutumalla keväällä 2021 ja siirtymällä takomaan JediSoftin aluksen runkoa valmiuteen. Heti alkuun miehistöön liittyi lupaava tamperelainen kyky ja puolen vuoden päästä oli taloustilanne niin vakaa, että seuraava Jedi saattoi hypätä julkisen puolen turvallisesta työstä oman firman listoille. Muutaman kuukauden päästä seurasimme me loput.

Nykyään meitä on viisi tasavertaisia osakasta sekä yksi palkattu työntekijä. Työt tehdään pääsääntöisesti toimistoaikaan, mutta tarjoamme myös 24/7-palvelua kriittisille komponenteille. Yötöiltäkään ei vältytä, sillä sairaalaympäristössä järjestelmäkatkoksia ei päiväsaikaan juuri sallita.

Virallisesti olemme Pohjois-Savolainen yritys Lapinlahdelta, mutta onneksi firman kotipaikalla ei enää arkityön kannalta ole merkitystä. Töitä tehdään siellä, missä parhaiten viihdytään. Kun löysimme Innovation Homen Finlaysonin toimipaikan ja saimme vuoden 2023 alussa valmistuvasta laajennuksesta sisustettua itsellemme mieleisemme työtilan, me JediSoftin pirkanmaalaiset edustajat totesimme, että kotona töitä tehdään vain kun keli on niin huono, ettei toimistolle kykene lähtemään.

Töitä tehdään nyt tasaisella eli täydellä kuormituksella. Raskas työtahti onneksi tasoittuu, kun toimisto mahdollistaa fyysisesti ja henkisesti irtautumisen työkoneista sekä -ajatuksista. Tässä lieneekin syy tyytyväisyytemme Innovation Homen palveluihin. On toki tärkeää löytää toimivat puitteet työnteolle, mutta yhtä tärkeänä näemme mahdollisuuden hellittää arjen kaasukahvasta, nousta hetkeksi vaeltelemaan sekä keskustelemaan hämmästyttävien ihmisten kanssa.

Jedisoft.fi

Share


Tagit:
jäsentarina Jedisoft tampere
Uutiset